Auto

Ariton s-a dus în Germania să vorbească despre o posibilă extindere a operaţiunilor Mercedes în România

Autor: Roxana Petrescu

28.03.2011, 19:10 30

Ion Ariton, ministrul economiei, a discutat despre posibilitateaextinderii proiectelor grupului auto Daimler, producătorulmaşinilor Mercedes, în România, în cadrul unei vizite efectuate înGermania. Totodată, banca germană KfW şi-a exprimat intenţia de adeschide o sucursală în România în vederea finanţării unorinvestiţii majore în infrastructură şi în proiecte de energieregenerabilă, potrivit unui comunicat emis de biroul de presă alMinisterului Economiei. Daimler deţine în România o fabrică pentrucutii de viteză la Cugir şi cooperează cu o fabrică din Codleapentru producţia de subansamle auto din lemn.

"KfW (Kreditanstalt fur Wiederaufbau) reprezintă un grup debănci specializate în susţinerea financiară a proiecteloreconomice, sociale şi de protecţie a mediului. Grupul a luat fiinţăîn 1949, având ca misiune reconstrucţia Germaniei şi coordonareafinanţărilor prevăzute de Planul Marshall. 80% din acţiunile KfWaparţin guvernului federal german, iar restul este deţinut delandurile germane", mai spun reprezentanţii MinisteruluiEconomiei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO