Auto

Avansul vânzărilor de maşini a săltat afacerile din comerţul auto la 11 luni

Avansul vânzărilor de maşini a săltat afacerile din...

Autor: Emil Popescu

14.01.2015, 10:48 186

Evoluţia a fost influenţată de creşterile înregistrate la comerţul cu autovehicule (3,4% serie brută) şi comerţul cu piese şi accesorii pentru autovehicule (2,3%). Scăderi s-au înregistrat la activitǎţile de întreţinere şi repararea autovehiculelor (1,1%) şi comerţul cu motociclete, piese şi accesorii aferente; întreţinerea şi repararea motocicletelor (0,4%), se arată într-un comunicat al Institutului Naţional de Statistică (INS).

În noiembrie 2014, afacerile din comerţul cu autovehicule şi motociclete au scăzut faţǎ de luna precedentă ca serie brută cu 2,3%, dar au crescut ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, cu 2,7%.

Faţă de noiembrie 2013 afacerile au scăzut cu 0,5% ca serie brută şi au crescut cu 2,6% ca serie ajustată.

INS a anunţat totodată că volumul cifrei de afaceri pentru serviciile de piaţă prestate populaţiei a crescut la 11 luni atât ca serie brută, cu 1,5%, cât şi ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, cu 1,6%.

În noiembrie, afacerile din domeniu au scăzut faţă de luna anterioară cu 5,3% ca serie brută, dar sunt mai mari cu 1% ca serie ajustată. Faţă de noiembrie 2013 INS notează creşteri de 0,6%, respectiv 0,8%.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO