Auto

Bentley se pregăteşte de vară: Cum arată cea mai rapidă decapotabilă proiectată vreodată. Galerie FOTO

Continental GT Speed Convertible

Continental GT Speed Convertible

Autor: Bogdan Alecu

02.01.2013, 18:15 866

În cadrul Salonului Auto de la Detroit, care începe pe 14 ianuarie, Bentley va prezenta cel mai rapid cabriolet cu patru locuri proiectat vreodată - Continental GT Speed Convertible, versiunea de top a cabrioletului britanic.

Acesta este propulsat de o versiune îmbunătăţită a motorului de şase litri cu 12 cilindri dispuşi în”W” care furnizează nu mai puţin de 625 CP şi un cuplu motor de 800 Nm, suficient pentru a atinge o viteză maximă de 325 km/h dar şi pentru a accelera de la 0 la 100 km/h în 4,4 secunde sau 160 km/h în 9,7 secunde.

La exterior GT Speed Convertible se distinge prin jantele din aliaj  de 21 de inchi special proiectate pentru acest model  sau grila radiatorului cu finisaj negru-cromat.

În ceea ce priveşte eleganţa şi rafinamentul habitaclului, acesta nu doar aminteşte de celebrele Bentleyuri care câştigau cursele de la Le Mand din anii 20, ci dispun şi de cele mai noi tehnologii de infotainment şi un performant sistem audio cu hard-disk inclus.

Cu toate că este un cabriolet, inginerii de la Bentley au proiectat noul GT Speed pentru a fi utilizat de la -30 de grade Celsius şi până la plus 50 de grade Celsius, în timp ce plafonul soft-top poate rezista chiar şi la o ploaie torenţială musonică.

În ceea ce priveşte preţul de achiziţie, acesta va fi cel mai probabil dezvăluit la mijlocul acestei luni, însă cel mai probabil va fi de cel puţin 300.000 de euro.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO