Auto

Bucureştenii pot închiria biciclete în regim bike-sharing

Bucureştenii pot închiria biciclete în regim bike-sharing

Autor: Roxana Rosu

27.09.2016, 16:20 7179

Asociaţia Green Revolution, împreună cu Raiffeisen Bank şi Kaufland România, au lansat marti in Bucuresti primele staţii automatizate de închiriere de biciclete I’Velo Urban, poziţionate pe traseele cu aflux mare de călători ale transportului în comun.

Staţiile sunt la Piaţa Universităţii, Piaţa Revoluţiei, Piaţa Romană, Piaţa Victoriei, Piaţa Charles de Gaulles si Kaufland Barbu Văcărescu.

Noul serviciu permite autoservirea şi folosirea bicicletei in baza unui abonament, timp de 30 de minute, urmate de o pauză similară. Astfel, un utilizator poate închiria bicicleta de mai multe ori pe zi, cu condiţia ca după fiecare 30 de minute de pedalat, să o returneze la una dintre statiile I’Velo Urban.  Depăşirea celor 30 de minute de graţie atrage costuri suplimentare.

O altă caracteristică importantă a sistemului I’Velo Urban este că utilizatorii îşi aleg singuri bicicletele din rastel. Cele 210 biciclete poti fi închiriate 24 de ore din 24, în orice anotimp, de la oricare dintre cele 6 staţii automatizate şi le pot returna la cea mai apropiată staţie automatizată din sistemul I’Velo Urban.

Prezent la evenimentul de lansare a proiectului, Primarul General al Capitalei, Gabriela Firea, a precizat că în ultima şedinţă a Consiliului General au fost aprobate 19 proiecte din PIDU (Planul Intergrat de Dezvoltare Urbana), iar printre aceste unul se referă la construirea a 42 de circuite de bicicletă pe tot teritoriul Capitalei.

“În perioada următoare se vor organiza licitaţii după studiile de fezabilitate. Aşa că, în curând, acest proiect pilot va deveni o realitate, iar Capitala va fi brăzdată de circuite de biciclete, atât de agrement, cât şi de transport”, a mai declarat primarul.

Pentru a putea beneficia de serviciile sistemului, utilizatorii trebuie să isi creeze un cont pe www.ivelo.ro  şi să se înregistreze la unul dintre centrele I’Velo Relax din Parcul Herăstrău (metrou Aviatorilor şi Arcul de Triumf) şi Parcul Tineretului (intrarea Gheorghe Şincai) pentru a primi cardul I’Velo.  Închirierea unei biciclete se face pe baza cardului personal I’Velo, iar validarea se face la orice statie automatizată I’Velo Urban, odată cu prima închiriere.

Pretul unui abonament este de 10 lei/zi, 35 lei/lună şi 100 lei/an. Tinerii cu vârste între 16 si 25 de ani beneficiază  de reduceri.  În cazul în care sunt depăşite cele 30 de  minute, costurile suplimentare sunt de 4 lei/30 min, 8 lei/60 min si 20 lei/90 minute. 

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO