Auto

Citroën C5, tourerul de cursă lungă

Citroën C5, tourerul de cursă lungă

Autor: Bogdan Alecu

19.12.2011, 00:03 915

Pe piaţa europeană unul dintre cele mai populare segmente este cel al breakurilor de clasă medie deoarece pot fi cea mai bună alegere la un drum lung, mai din toate punctele de vedere. În acest caz, C5 Tourer vine cu reţeta perfectă - motor diesel 2,0 litri 160 CP, cutie de viteze automată cu şase trepte, suspensie pneumatică şi un portbagaj în care să încapă cu succes bagajele unei familii pentru o vacanţă de o săptămână.

Principalul atu al lui C5 este confortul. Mai ales în versiunea de top, care include scaune încălzite şi cu masaj, sistem de navigaţie, climatizare şi plafon panoramic.

Din punctul de vedere al designului C5 respectă strategia constructorului francez, atât la interior, cât şi la exterior. Din păcate această strategie implică şi soluţii mai puţin ingenioase precum amplasarea tocmai în dreptul pasagerului a butonului pentru avarie.

Confortul este asigurat în primul rând de suspensia pneumatică - atuul lui C5 în faţa concurenţei, care permite înălţarea maşinii pentru creşterea peste un obstacol mai mare, dar şi amortizarea tuturor denivelărilor.

Graţie unui consum mediu de sub 7 litri/100 km, cu toate că discutăm despre o cutie automată, C5 Tourer a parcurs fără probleme drumul Bucureşti - Iaşi şi retur cu un singur plin fără a intra în zona roşie.

În ceea ce priveşte caracterul sportiv, C5 este un călător de cursă lungă. Virajele abordate sportiv nu sunt specialitatea lui. Odată cu versiunea Citroën C5 facelift beneficiază de acum de un al doilea nivel de echipare denumit Seduction renunţându-se la cele două declinări utilizate până în prezent pentru acest nivel de echipare: "Confort" pentru echiparea cu suspensie "Hydractive 3 Plus" şi "Dynamique" pentru suspensia metalică.

Citroën C5 Facelift este disponibil şi în showroomurile Citroën din România, la un preţ începând de la 22.340 euro cu TVA inclus, valabil pentru C5 berlină, nivel de echipare Attraction, motorizare 1,6 VTi 120 CP.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO