Auto

Cumpărătorii de maşini second-hand pot verifica online istoricul daunelor

Cumpărătorii de maşini second-hand pot verifica online istoricul daunelor

Autor: Ciprian Botea

17.09.2012, 00:06 6029

Cine vrea să cumpere o maşină second-hand poate verifica de acum înainte dacă autovehiculul respectiv a fost implicat în accidente rutiere printr-o simplă interogare online a unei baze de date care cuprinde informaţii despre două milioane de dosare de daună instrumentate de asigurători în ultimii cinci ani, potrivit unei decizii a Comisiei de Supraveghere a Asigurărilor (CSA).

Informaţiile pot fi accesate pe baza introducerii în baza de date CEDAM (www.cedam.csa-isc.ro) a numărului de înmatriculare al autovehicului şi a codului numeric personal (sau codului fiscal în cazul firmelor) al proprietarului.

Anterior, persoanele fizice puteau afla doar dacă autovehicul deţine sau nu o poliţă de răspundere civilă auto valabilă la o anumită dată. Accesul la istoricul daunelor proprii reprezintă un atu pentru asiguraţii fără accidente la activ care decid să îşi vândă autoturismele, dar şi pentru cumpărătorii de maşini second-hand.

Practic, orice cumpărător poate cere proprietarului să îi prezinte istoricul real al daunelor maşinii aflate la vânzare pe baza unei simple interogări a unei baze de date online.

Informaţiile pot fi accesate în baza de date disponibilă la adresa www.cedam.csa-isc.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO