Auto

Designerul-şef al Renault: Centrul din Bucureşti a concurat cu Parisul pentru proiectul noului Renault Talisman

Designerul-şef al Renault: Centrul din Bucureşti a...

Autor: Bogdan Alecu

06.07.2015, 19:26 2023

Centrul de design al Renault de la Bucureşti a concurat pentru proiectul noii nave-amiral a constructorului francez, limuzina Talisman care concurează în clasa medie cu noul Volkswagen Passat şi Ford Mondeo, inclusiv prin versiunea premium a acesteia, Initiale Paris. 
"Pentru Talisman a fost un concurs mondial între centrele de design. Întotdeauna începem cu o competiţie între centrele de design dar de această dată centrul din Franşa a proiectat maşina deoarece aici s-a bucurat de o atenţie foarte mare. Avem aici un designer foarte talentat, Alexis Marteau. Centrul din Bucureşti a concurat ca întotdeauna, înă a avut multe proiecte şi ne-a ajutat mult cu crossoverul Kadjar", a spus Laurens van den Acker, senior vice-president şi designer-şef al Grupului Renault.

Designerul român Victor Sfiazof, din cadrul centrului de design al Renault din Bucureşti a desenat schiţa câştigătoare care a stat la baza proiectului Kadjar, primul crossover compact al constructorului francez. Astfel, pe lângă modelele accesibile proiectate pe baza platformei Logan, centrele de inginerie şi design ale Renault din România sunt implicate direct şi în proiectarea celor mai avansate automobile ale mărcii franceze. 
În plus, Renault Talisman a fost inclusiv testat în România, presa de specialitate de la noi prezentând maşina camuflată aflată în teste. Potrivit lui Laurens van den Acker maşina a fost testată nu doar în România, ci şi în Olanda, Africa de Sud, Suedia, sau Japonia, pe lângă alte ţări, tocmai pentru a o supune tuturor condiţiilor atmosferice posibile. 
Miza noului model o reprezintă urcarea în segment a Renault spre clasa premium, urmând astfel trendul lansat atât de noul VW Passat dar şi de noul Ford Mondeo ce vine acum şi în versiunea de lux Vignale. 
"Talisman este un nou tip de Renault, care aspiră spre segmentul premium. Totul legat de acest model este nou, de la platformă la execuţie. Suntem în mod de cucerire acum şI este ca şI cum am porni un nou capitol. Vrem să seducem clienţI şI de la concurenţă cu ea", a spus Laurens van den Acker. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO