Auto

Evoluţia vânzărilor de camioane grele realizate de Volvo Trucks pe piaţa locală

Autor: Bogdan Alecu

19.05.2013, 08:31 654

Piaţa locală a camioanelor a avut un start mai lent în 2013, iar vânzările au început să crească abia de luna trecută, când au fost anunţate o serie de achiziţii de flote, cum a fost cea realizată de Ekol Logistics, care a preluat pentru opt milioane de euro 100 de camioane MAN.

„Sunt mai multe explicaţii cu privire la începutul de an. Sunt companii care spun că amână achiziţia pentru a vedea cum evoluează economia locală, iar acum piaţa românească este una de reînnoire a camioanelor. În ultimele două luni vânzările au revenit pe creştere şi avem clienţi care au demarat din nou achiziţiile“, a spus Sigurd Wandel.

În primele trei luni ale acestui an vânzările de camioane de peste 18 tone au scăzut cu 30% comparativ cu perioada similară a anului trecut, la aproape 440 de unităţi.

„În 2007 şi 2008 pe plan local s-au vândut multe camioane, iar acelea trebuie reînnoite acum deoarece acestea sunt folosite ca avans pentru noile camioane. Noi avem programe de trade-in pentru camioane şi este un business important pentru noi“, a declarat Sigurd Wandel, managing director al Volvo Group Trucks Sales&Marketing pentru România.

 

Citiţi articolul integral pe zfcorporate.ro

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO