Ford B-Max "de Craiova" vs. Dacia Logan&Sandero. Care este cel mai avantajos model?

6 nov 2012 Autor: Bogdan Alecu

Ford a lansat la sfârşitul săptămânii trecute noul B-Max pe piaţa locală, lansarea fiind de această dată una comercială, cu maşini prezentate în toate showroomurile dar şi un preţ semnificativ mai redus decât în Europa de Vest. Dacia a programat pentru săptămâna viitoare lansarea comercială a noilor Logan şi Sandero, modele care ca şi B-Max se adresează "familiştilor".

Cum era de aşteptat, modelele Dacia au avantajul preţului de pornire mai mic decât în cazul lui B-Max. Spre exemplu, un Sandero porneşte de la 6.990 de euro cu TVA în versiunea de bază Acces, dar aceasta include standard doar echipamentele de siguranţă - patru airbaguri, ABS, ESP şi servodirecţie.

Singura versiune echipată "corect" a lui Sandero este însă doar cea de top, Laureate, care include computer de bord, aer condiţionat, oglinzi electrice şi încălzite, geamuri electrice faţă şi radio-CD cu mp3 şi port USB, dar această versiune porneşte de la 9.000 de euro pentru motorul pe benzină de 1,2 litri şi 75 CP şi 10.100 de euro pentru versiunea de 0,9 litri TCe şi 90 CP.

În cazul lui B-Max preţul de pornire este de 12.700 de euro TVA inclus (este promovat ca 10.000 de euro, dar cu cele trei tichete de casare incluse) pentru motorizarea pe benzină de 1,4 litri şi 90 CP. Dar în cazul Ford echiparea deja include aer condiţionat, radio-CD cu mp3, port USB, şase difuzoare, volan multifuncţional. În plus, B-Max plusează la capitolul siguranţă, foarte important pentru cei ce utilizează automobilul ca unul pentru familie. B-Max dispune de un total de şase airbaguri pe lângă ESP şi ABS, motiv pentru care B-Max a primit cinci stele la testele de siguranţă EuroNCAP, în timp ce modelele Dacia sunt proiectate pentru a primi doar trei stele la testele EuroNCAP.

Cu toate acestea, B-Max rămâne mai scump cu aproape 2.500 de euro decât modelele Dacia cu o echipare aproape echivalentă, diferenţa de preţ fiind determinată în acest caz de nivelul de siguranţă oferit pasagerilor.

 
Cuvinte cheie:
Dacia
, Ford
, Dacia Logan
, Ford B-Max
Vizualizari:
Printeaza
Momentan este un comentariu Comenteaza si tu
Comentarii (1):
George - 07 noiembrie 2012, 16:10

A incercat cineva sa confgureze un B-max pe site-ul ford.ro? Asta e pretul de plecare nu ce mentionati in articol.

Vehiculul tău
B-Max
5 Usi
City
1.4 90 CP
Transmisie manuala / M5
Preţul de bază
€13.400,00

Campurile marcate cu rosu nu sunt valide!

Comentariul a fost adaugat si va aparea dupa ce va fi moderat!

Comentariile vor fi publicate doar după moderarea acestora de către redactori. Nu vor fi publicate comentariile care conţin injurii, un limbaj licenţios, instigare la încălcarea legii, la violenţă sau la ură, precum şi acuzaţii fără acoperire. De asemenea, pentru o mai bună comunicare, vă rugăm să oferiţi o adresă de mail validă. Vă mulţumim!

zf.ro
Abonează-te la Închide