Auto

Free now este a doua aplicaţie care anunţă că a primit aviz tehnic devinitiv de la Guvern ca operator al platformei de ridesharing, după Clever

Free now este a doua aplicaţie care anunţă că a...

Autor: Alex Ciutacu

10.01.2020, 11:00 757

Free Now, controlată de Daimler şi BMW, este a doua aplicaţie de mobilitate activă pe piaţa locală care anunţă că a primit aviz tehnic permanent pentru ridesharing de la Guvern, pentru a funcţiona ca operator al platformei digitale de transport alternativ, prima fiind Clever.

Clever, care devine acum Free Now, a anunţat încă de anul trecut că a primit un astfel de aviz, în urma unui audit tehnic, în contextul în care termenul limită pentru conformarea la noua legislaţie de ridesharing introdusă în România prin OUG 49/2019 şi pentru obţinerea avizelor era noiembrie 2019, însă acesta a fost prelungit pentru 1 februarie 2020.

„Chiar dacă Free Now a intrat recent pe piaţa din România, am depus toate eforturile pentru asigurarea cât mai rapidă a cadrului de funcţionare prevăzut de legislaţie, la fel cum s-a întâmplat şi în cazul Clever. Astfel, cei peste un milion de români care au călătorit numai anul trecut cu Free Now şi Clever pot folosi în continuare aceleaşi servicii de taxi şi ridesharing cu care s-au obişnuit, fără nicio întrerupere”, a spus Anca Gherle, Public Affairs Manager la Clever / Free Now.

Termenul de 1 februarie se aplică şi şoferilor de transport alternativ care trebuie să obţină, la rândul lor, o autorizaţie de funcţionare de la agenţia teritorială a Autorităţii Rutiere Române din judeţul sau municipiul de care aparţin şi să se asigure că îndeplinesc o serie de condiţii prevăzute de lege.

În prezent, peste 60% dintre şoferii activi de transport alternativ pe platformele Clever şi Free Now sunt autorizaţi conform legii şi vor putea prelua comenzi şi după 1 februarie. Compania oferă un bonus tuturor şoferilor care prezintă dosarul complet în această perioadă.

„Ne dorim ca toţi sau aproape toţi şoferii noştri de ridesharing să fie licenţiaţi în termen, aşa încât, chiar dacă nu există tarif dinamic atunci când cererea depăşeşte oferta, pasagerii să nu aibă un timp mai mare de aşteptare a comenzii sau dificultăţi în a găsi o maşină”, spune Public Affairs Managerul Clever / Free Now.

Platformele Clever şi Free Now au în prezent peste 30.000 de şoferi înregistraţi în toată ţara, atât pentru serviciile de taxi, cât şi pentru cele de transport alternativ, care au realizat în 2019 peste 30 de milioane de curse, potrivit reprezentanţilor companiei. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO