Auto

Gueudin, Citroen: Programul „Rabla” nu mai merge. Doar trei mărci mai beneficiază de pe urma sa

Gueudin, Citroen: Programul „Rabla” nu mai merge. Doar trei mărci mai beneficiază după urma sa

Foto: AFP

Autor: Bogdan Alecu

09.11.2011, 12:44 783

În condiţiile în care numai una din trei maşini vândute pe piaţa locală în acest an au fost achiziţionate în cadrul programului de reînnoire a parcului auto cu o lună înaintea încheierii acestuia, tot mai mulţi dealeri şi importatori s-au reorientat spre a atrage persoanele juridice, în timp ce clienţii obişnuiţi intră tot mai rar în showroomuri.

"Piaţa destinată persoanelor fizice este acum complet blocată. Este greu să atragi acum noi clienţi deoarece nu suntem un brand care să vândă maşini ieftine. Nu ne putem bate cu Dacia deoarece un Logan poate fi cumpărat cu 6.000 de euro sau chiar mai puţin", a spus Marc Gueudin, directorul general al Citroen România.

Dacă anul trecut până la finele lunii octombrie deja dealerii auto vânduseră aproape 52.000 de maşini noi, din care 22.800 reprezentau automobile marca Dacia, anul acesta Administraţia Fondului pentru Mediu (AFM) a contabilizat numai 25.549 de maşini noi din care mai puţin de 8.000 au reprezentat modele asamblate la Mioveni. Astfel, în acelaşi interval programul nu a avut decât jumătate din efectul de anul trecut, iar Dacia a vândut chiar cu aproape două treimi mai puţine maşini.

"Este greu de spus când ar trebui oprit programul de casare din România. Este acum în al şaselea an, dar putem vedea că nu mai merge atât de bine. Pentru noi spre exemplu vânzările prin programul "Rabla" nu sunt prea mari. Principalii câştigători ai programului sunt Dacia, Chevrolet şi Opel. Cu toate că Dacia are o cotă mai mică din program anul acesta, este în continuare principalul câştigător. Programul este dedicat celor care nu au prea mulţi bani şi care acum au şi mai puţini bani", a declarat Marc Gueudin.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO