Auto

Honda Trading România estimează că va vinde 600 maşini în acest an

Honda Trading România estimează că va vinde 600...

Autor: Ioan Dornescu

10.10.2013, 15:38 322

Importatorul Honda Trading România estimează că numărul maşinilor comercializate în acest an va creşte de la 550 la 600 de unităţi, cu o pondere importantă a modelelor CR-V şi Civic, iar pe segmentul moto se aşteaptă la o dublare a livrărilor, de la 35 la 70 de unităţi.

Unul dintre factorii care vor fi influenţa pozitiv livrările din acest an este lansarea unor modele noi, a declarat agenţiei MEDIAFAX Florin Niţă, director de planificare la Honda Trading România.

Compania a anunţat joi că modelul CR-V este disponibil în România din octombrie cu noua motorizare diesel 1.6 i-DTEC, având un consum mixt de 4,5 litri/ 100 km. Preţul de vânzare pleacă de la 21.690 euro fără TVA, pentru echiparea Confort.

SUV-ul este comercializat în peste 160 de ţări, de la lansarea din 1995 fiind vândute peste cinci milioane de unităţi la nivel mondial.

Honda Trading România a comercializat 220 de unităţi din cea de-a patra generaţie, de la lansarea de anul trecut, iar pentru 2014 vizează livrarea a 320 de unităţi, noul CR-V urmând să aibă o pondere semnificativă.

În prima parte a anului viitor va fi lansat şi modelul Civic Tourer.

Importatorul comercializează 5 modele principale de maşini, printr-o reţea de 17 dealeri la nivel naţional.

Compania a anunţat că din noiembrie va deveni operaţional un nou dealer Honda, operat independent - Honda Nord, amplasat în zona Pipera, din nordul Capitalei. Showroom-ul va comercializa automobile şi motociclete Honda, piese de schimb şi accesorii.

Până în 2016, noul dealer îşi propune să comercializeze 600 de automobile şi 200 de motociclete Honda.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO