Auto

INS: Cifra de afaceri din comerţul cu autovehicule şi motociclete a crescut cu 14,9% în luna mai

INS: Cifra de afaceri din comerţul cu autovehicule şi...

Autor: Cristina Bellu

13.07.2016, 11:06 131

Afacerile din serviciile de piaţă prestate populaţiei au crescut atât ca serie brută cu 10,5% cât şi ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate cu 10,7%.

În luna mai 2016, volumul a crescut faţă de luna precedentă ca serie brută cu 2,8%, iar ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate a scăzut cu 0,7%.

În acelaşi timp, cifra de afaceri pentru serviciile de piaţă prestate populaţiei a crescut faţă de luna precedentă ca serie brută cu 5,9% şi a scăzut ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate cu 0,3%.

Pentru primele cinci luni ale anului, volumul cifrei de afaceri din comerţul cu autovehicule şi motociclete a crescut atât ca serie brută cu 15,9%, cât şi ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate cu 14,6%, comparativ cu perioada similară a anului trecut.

Cifra de afaceri pentru serviciile de piaţă prestate populaţiei a crescut atât ca serie brută cât şi ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate cu 13,2% fiecare.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO