Auto

Masini de 50 de milioane de euro la Luxury Car Show

Masini de 50 de milioane de euro la Luxury Car Show

Cel mai scump model expus care poate fi vandut direct este un Koenigsegg CCX - 600.000 de euro

23.05.2007, 19:09 105

Organizatorii Luxury Car Show, care va aduce la Bucuresti cele mai scumpe automobile create de producatori, se asteapta ca astazi sa le treaca pragul peste 5.000 de potentiali clienti.
In cadrul evenimentului, care se va desfasura pana duminica, ziua de astazi este dedicata potentialilor clienti, pretul biletului de intrare fiind de 50 de lei. In celelalte zile biletul costa 15 lei, organizatorii estimand ca numarul vizitatorilor in cele patru zile va fi de 80.000.
Valoarea insumata a masinilor care vor fi expuse trece de 50 mil. euro, printre bolizii care vor putea fi admirati numarandu-se Spyker SUV, Spyker C8 Double Twelve, Koenigsegg CCX, Ferrari ENZO, Ferrari F-1 Schumacher, Pagani Roadstar Zonda F, Lamborghini sau Aston Martin.
Al Roudhan Bader, promotorul evenimentului, a declarat pentru Ziarul Financiar ca investitia necesara organizarii Luxury Car Show pe fosta locatie a Metro Otopeni a fost de aproximativ 250.000 de euro.
Cel mai scump exemplar expus la Luxury Car Show este un model Ferrari Enzo in valoare de 850.000 de euro, insa acesta nu va putea fi comercializat. Cel mai scump model expus care poate fi vandut direct este un Koenigsegg CCX.
Pe langa automobilele sportive de sute de cai- putere si sute de mii de euro vor fi disponibile si limuzine de lux construite de Bentley sau Rolls Royce, dar si motociclete exclusiviste custom-made si monoposturi de Formula 1. Intre acestea va fi si unul dintre monoposturile conduse de fostul pilot de Formula 1 Michael Schumacher.
Bucurestiul a mai gazduit saptamana trecuta un eveniment automobilistic spectaculos care a adus pe strazile din Capitala, tot datorita unui promotor strain, curse de viteza din campionatul FIAT GT, FIA GT3 si Formula 3 Marea Britanie.
Amenajarea circuitului Bucharest Ring, care a gazduit in perioada 18 - 20 mai cursele de Formula 3 si FIA GT, a necesitat fonduri de circa 18 milioane de euro, sursele fiind in totalitate private. Promotorul si finantatorul evenimentului este Harmut Beyer, fost pilot de Formula 1 si unul dintre cei mai cunoscuti organizatori de evenimente automobilistice din lume.
Interesul pentru automobilele sportive de sute de mii de euro si evenimente care aduc laolalta sute de cai-putere este tot mai mare printre impatimitii asfaltului din Romania. Acest lucru a fost observat in primul rand pe strazi, dar si din interesul tot mai mare pentru Capitala al organizatorilor de evenimente si targuri auto.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO