Auto

Piaţa auto încă face „victime“: Piţigoi închide showroomul Ford din Băneasa

Piaţa auto încă face „victime“: Piţigoi închide...

Autor: Bogdan Alecu

20.01.2014, 00:06 1781
Colina Motors, unul dintre cei mai mari dealeri Ford de pe piaţa locală şi al treilea cel mai mare din Capitală, a decis închiderea showroomului mărcii americane din Băneasa şi mutarea personalului în cadrul centrului din partea de sud a Capitalei, în Popeşti-Leordeni, unde există şi service şi showroom Ford. Service-ul mărcii din cadrul centrului din Băneasa va continua să funcţioneze.
 
„Am luat această decizie ca urmare a scăderii continue a pieţei auto din România, care a ajuns la nivelul anului 2000, ceea ce ne-a condus inevitabil la acţiuni de aliniere a ofertei la cererea de autovehicule noi. Traficul de showroom este peste tot în ţară în regres, iar vânzările sunt în mare parte vânzări directe, rezultate în urma activităţilor de prospectare“, a spus Alexandru Piţigoi, directorul general al Colina Motors.
 
Compania este deţinută integral de Alexandru Piţigoi şi tatăl său, Marius Piţigoi, potrivit datelor de la Registrul Comerţului. Marius Piţigoi a fost printre cei care au pus bazele pieţei auto locale, fiind parte a primei echipe de management a diviziei de auto a Ţiriac Holdings de la începutul anilor ’90, când se afla la conducerea Autorom, importatorul Mercedes-Benz în România. De asemenea, până anul trecut Marius Piţigoi a fost şeful diviziei auto a Ţiriac Holdings. În ceea ce priveşte showroomul Ford al Colina din Băneasa, acesta urmează a fi închiriat, alături de spaţiile aferente acestuia.
 
„Vom menţine activitatea de service în centrul din Băneasa, iar clădirea în care a activat showroomul urmează a fi închiriată, cel mai probabil“, a spus Piţigoi. Având în vedere că în zona de nord a Capitalei chiria pleacă de la 10 euro pe metru pătrat lunar, centrul va putea genera venituri de cel puţin 5.000 de euro pe lună, potrivit estimărilor ZF. Showroomul Colina din Băneasa a fost deschis în anul 2004, fiind parte a primului val de noi centre Ford de la acea vreme.
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO