Auto

Piaţa de curierat merge spre 450 mil. euro în 2017, susţinută de comerţul online

Companiile de curierat au peste 12.000 de salariaţi şi flote de peste 6.000 de autovehicule

Companiile de curierat au peste 12.000 de salariaţi şi flote de peste 6.000 de autovehicule

Autor: Mădălina Panaete

02.05.2017, 20:30 746

Curieratul, un domeniu pe care au pariat câteva sute de companii, a încheiat anul 2016 cu o creştere de circa 10%, continuând ritmul ascendent pe care l-a cunoscut chiar şi în timpul crizei economice. Conform calculelor ZF, piaţa a depăşit 400 de milioane de euro anul trecut, iar în 2017 ar putea vedea un nou plus.

Companiile de curierat aşteaptă ca în acest an creşterea pieţei să continue, dar într-un ritm mai redus având în vedere că în primele două luni activitatea a fost afectată de proteste şi de cantităţile mari de zăpadă care au blocat mai multe drumuri naţionale şi autostrăzi.

„Activitatea de la începutul anului a fost influenţată în mod negativ de zăpezi, dar şi de mişcările de stradă. Oamenii nu au mai făcut comenzi. Dar cred că anul acesta piaţa va continua să crească, într-un ritm mai lent însă comparativ cu evoluţia de anul trecut. Estimez că piaţa va ajunge la 450 de milioane de euro. Evoluţia pieţei şi a economiei depinde şi de măsurile luate de Guvern, dacă ne vor lăsa în pace sau ne vor bombarda cu decizii proaste“, consideră Adrian Mihai, unul dintre acţionarii şi fondatorii FAN Courier, liderul pieţei de curierat. Compania a avut anul trecut o cifră de afaceri de 515 milioane de lei (116 mil. euro), în creştere cu 29% faţă de anul precedent, conform calculelor ZF făcute pe baza datelor furnizate anterior de companie. Pentru anul acesta, compania şi-a bugetat un avans al cifrei de afaceri de 10-15% faţă de 2016.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO