Auto

Primul show-car Dacia

Primul show-car Dacia
14.12.2009, 19:55 16

Automobile Dacia a intrat oficial in randul producatorilorinternationali de automobile prin prezentarea ieri la Salonul Autode la Geneva a primului sau concept-car - Logan Steppe, care intraoarecum in categoria SUV (Sport Utility Vehicle).

Masinile de tip concept sunt prezentate de producatori lasaloane auto pentru a testa reactia publicului si prefigureaza ingeneral viitoarele dezvoltari de gama ale marcilor respective.

Dezvoltat pe platforma modelului Dacia Logan, modelul nu vaintra in productia de serie, dar elemente de caroserie se vorregasi in proportie de 80% in noul break pe care producatorul romanil va lansa pe piata in luna octombrie a acestui an.

"Aceasta versiune (Logan break - n. red.) se va adresa catredoua tipuri de clienti, respectiv cei cu familii mari si cei caredesfasoara activitati comerciale. Nu stim inca pretul noului model,insa acesta va fi mai scump decat versiunea berlina, avand invedere ca procesul de fabricatie e mai complex, iar ampatamentul siportiera din spate sunt mai mari", a declarat presedintele Dacia,Luc-Alexandre Menard.

"Avem de-a face cu un model care este conceput si construitintegral in Romania si in jurul caruia se articuleaza o adevarataindustrie a automobilului", a spus primul-ministru CalinPopescu-Tariceanu. El a afirmat ca isi va cumpara un model Loganbreak pentru calatoriile cu familia. "Am Dacia mea, insa o conducdoar din cand in cand pentru ca acum am sofer", a mai spusTariceanu.

Dacia a realizat anul trecut o cifra de afaceri de 1,2 miliardede euro si a trecut pe profit pentru prima data de la venireaRenault ca actionar in toamna anului 1999.

Compania estimeaza pentru acest an o productie de 220.000 deautomobile Logan, dintre care jumatate vor fi exportate.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO