Auto

Renault a înmânat unui norvegian cheia vehiculului electric cu numărul 100.000

Renault a înmânat unui norvegian cheia vehiculului...

Autor: Mediafax

09.09.2016, 17:31 902

Gillebo a primit, de asemenea, cinci ani de încărcare de la Fortim şi 100.000 de minute de încărcare de la Gronn kontakt, doi furnizori locali de energie.

În prima jumătate a anului 2016, Renault a vândut mai mult de 15.000 de vehicule electrice (excluzând Twizy), o creştere de 32% faţă de anul precedent. Pe drumurile europene, unul din patru vehicule electrice este un Renault, iar în Franţa, jumătate din maşinile electrice sunt Renault. Principalele pieţe ale mărcii pentru maşinile electrice sunt Franţa, Norvegia, Marea Britanie şi Germania.

Oferta Renault de vehicule 100% electrice include modelul compact citadin – ZOE, utilitara Kangoo Z.E., cvadriciclul urban Twizy (în anumite pieţe vorbim şi despre versiunea sa utilitară – Twizy Cargo) şi berlina de statut RSM SM3 Z.E. (vehiculul electric cel mai vândut în Coreea).

Pană în prezent, există mai mult de 100.000 de puncte de încărcare la dispoziţia publicului din întreaga lume, dintre care 80.000 în Europa, iar numărul lor este în continuă creştere. Comisia Europeană a iniţiat fondul TEN-T (Reţeaua Transeuropeană de Transport), prin care s-au instalat mai mult de 2.300 de staţii de încărcare rapidă de-a lungul coridoarelor de autostrăzi şi drumuri principale în cincisprezece ţări.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO