Auto

Renault: "Cum putem fabrica mai mult?"

Autor: Bogdan Alecu

15.09.2010, 23:35 32

Automobile Dacia, cel mai mare constructorauto de pe piaţa locală, va menţine şi după 2012, anul în care vaintra în funcţiune cea de-a treia uzină a mărcii în Maroc, laTanger, un nivel al producţiei de peste 300.000 de unităţi,potrivit declaraţiilor lui Patrick Pelata, directorul operaţionalal Grupului Renault şi numărul doi în cadrul companiei francezedupă Carlos Ghosn.

"Toate ipotezele pe care le luăm în calcul pentru marca Daciaindică faptul că uzina de la Mio-veni va lucra la capacitate maximăşi în anii următori. Deocamdată întrebarea este cum putem fabricamai multe maşini pentru că cererea este foarte puternică pentrumodelele Dacia", a declarat Pelata, la evenimentul de inaugurare acentrului tehnologic Renault Technologie Roumanie de la Titu, celde-al doilea cel mai mare centru al Renault după cel de la Paris.În prezent la Mioveni Dacia produce zilnic aproape 1.400 de maşini,90% dintre ele fiind exportate către pieţele europene.

Dacia este printre puţinii constructori care înregistreazăcreşteri de două cifre ale vânzărilor pe o piaţă europeană aflatăîn scădere, avans datorat intrării în producţie în acest an aSUV-ului Duster, pentru care francezii aşteaptă şi şapte lunilivrarea.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO