Auto

Şcoala Superioară de Aviaţie Civilă va primi 1,46 milioane lei din Fondul de rezervă

Şcoala Superioară de Aviaţie Civilă va primi 1,46...

Autor: Departamentul Economic

12.05.2015, 11:07 293

Suma este necesară finanţării, în anul 2015, a operării unei aeronave Cessna Citation V seria 560-0200, în scopul pregătirii personalului aeronautic navigant al Inspectoratului General de Aviaţie şi al efectuării misiunilor de asistenţă publică de urgenţă, se arată într-un proiect de Hotărâre a Guvernului.

Aeronava se află în proprietatea Ministerului Afacerilor Interne, primită prin sponsorizare de la Ion Ţiriac Air.

"Necesarul SSAvC (Şcoala Superioară de Aviaţie Civilă, n.r.) pentru operarea aeronavei în scopul încheierii procesului de pregătire al personalului din cadrul Inspectoratului General de Aviaţie este de 1.465 mii lei. Ȋntrucât în bugetul pe anul 2015 al MinisteruluiTransporturilor nu au fost alocate sume pentru operarea aeronavei, SSAvC poate asigura operarea aeronavei până la finalizarea programelor de pregătire a personalului IGA numai în condiţiile în care se suplimentează alocarea bugetară a Ministerului Transporturilor cu suma de 1.465 mii lei, sumă care va asigura şi finanţarea cheltuielilor aferente misiunilor de asistenţă medicală publică de urgenţă", se arată în nota de fundamentare a proiectului de act normativ.

Potrivit documentului, estimările făcute de Şcoala Superioară de Aviaţie Civilă împreună cu Inspectoratul General de Aviaţie privind costurile cu pregătirea personalului aeronautic navigant şi nenavigant tehnic din cadrul IGA sunt în cuantum de 1,147 milioane lei, în timp ce costurile cu operarea aeronavei pe perioada derulării programelor de pregătire a personalului aeronautic s-ar ridica la 4,111 milioane lei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO