Auto

Subaru Tribeca: SUV in stil japonez

Subaru Tribeca: SUV in stil japonez

Pretul de pornire pentru Subaru Tribeca este de 49.623 euro

26.02.2008, 20:15 64

La un an de la intrarea pe piata europeana a SUV-urilor premium, japonezii de la Subaru lanseaza un nou model Tribeca: redesenat si cu un motor mai puternic.
Designul exterior a fost imbunatatit in mod evident, mai ales la nivelul partii frontale si spate, noua generatie a SUV-ului japonez avand acum o imagine mai puternica si mai rafinata. Grila metalica este mai inalta, iar spatele arata mai elegant decat cel al modelului anterior. Din punctul de vedere al designului partii frontale, acesta se pare ca reprezinta noua tendinta in materie de design a marcii japoneze, liniile fiind preluate inclusiv de noul Forester.
Noua Tribeca este masina la volanul careia poti sa te enervezi din cauza vremii, a traficului sau a oricarui alt lucru, dar niciodata din cauza ei, pentru ca face totul astfel incat soferul sa nu aiba nicio grija.
Scaunele sunt ergonomice, iar cutia de viteze automata se dovedeste a fi confortabila in regim urban. Noului Tribeca ii sta insa foarte bine si pe drumurile din afara oraselor, unde cu motorul boxer de 3,6 litri si 258 CP poate ajunge la o viteza de 100 km/h in doar 8,9 secunde. Cei care s-au obisnuit sa schimbe vitezele pot folosi modul manual de operare a cutiei.
Performantele noului model sunt mult imbunatatite, in conditiile in care B9 Tribeca, asa cum se numea modelul anterior, avea un motor de 3 litri si 245 CP, iar viteza de 100 km/h era atinsa in 9,7 secunde.
Partea buna este ca japonezii au reusit sa reduca usor si consumul mediu, de la 12,3 litri/100 km in cazul vechiului model, la 11,6 litri/100 km in cazul noii Tribeca. In oras, masina consuma 16,2 litri/100 km, iar in afara lui - 9 litri. Viteza maxima la care poate ajunge noua Tribeca este de 207 km/h.
Tribeca dispune de sase airbaguri, dintre care doua cortina, care protejeaza in caz de impact atat pasagerii din fata, cat si pe cei din spate. De asemenea, pentru soferii care au probleme cu parcarea, dar si pentru cei care nu au, Tribeca dispune de o camera, amplasata in spatele masinii, langa placuta de inmatriculare, cu ajutorul careia vezi exact cat mai ai pana la bordura sau pana la celelalte automobile parcate.
La fel ca si la modelul anterior, habitaclul prezinta un design avangardist, in special datorita insertiilor cromate.
Noul model Tribeca a ajuns deja si pe piata romaneasca si este disponibil in doua versiuni: cu 5 locuri sau cu 7 locuri, la un pret de 49.623 de euro, respectiv 51.408 de euro, cu TVA inclusa. Vanzarile Subaru pe piata locala au atins in ianuarie un nivel de 56 de unitati, in crestere cu 65% fata de anul trecut.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO