Auto

Un pilot de curse preia conducerea uneia dintre cele mai importante asociaţii din România, care are puterea de a schimba legislaţii

Un pilot de curse preia conducerea uneia dintre cele mai...

Autor: Bogdan Alecu

05.04.2017, 12:29 4146

Consiliul director al APIA l-a desemnat pe pilotul George Grigorescu în funcţia de preşedinte al Asociaţiei. George Grigorescu este şi membru fondator al APIA. Vicepreşedinţii asociaţiei rămân Brent Valmar, directorul general al Porsche România şi Attila Szabo, directorul general al Ford România, astfel că în conducerea asociaţiei există şi un reprezentant de la un producător, cât şi de la un importator.

Alegerea lui George Grigorescu vine la mai puţin de două săptămâni de la demisia lui Ernest Popovici, membru fondator al Asociaţiei Producătorilor şi Importatorilor de Automobile (APIA din funcţia de preşedinte al asociaţiei după aproape zece ani.

Acum, dincolo de susţinerea Programului Rabla, a programului pentru susşinerea vânzărilor de maşini electrice, George Grigorescu şi APIA au ca mandat pregă Salonului Internaţional Auto de la Bucureşti (SIAB) din toamna acestui an, prima ediţie din ultimii zece ani şi prima care va avea loc la Romexpo.

Anul acesta APIA doreşte să organizeze o ediţie „aniversară“ a SIAB, în condiţiile în care ultima ediţie a avut loc în 2007, următoarele ediţii fiind anulate din cauza volumelor scăzute ale vânzărilor de maşini şi a costurilor mari ale organizării unui salon la standarde internaţionale. Mai mult, în 2007 salonul a fost organizat „la cort“.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO