Auto

Valmar, Porsche România: Programul „Rabla” trebuie modificat. Anul trecut mai mult a încurcat decât a ajutat

Valmar, Porsche România: Programul „Rabla” trebuie...

Autor: Bogdan Alecu

29.01.2013, 12:28 1063

Modificarea „Rabla” este cea de-a doua măsură care trebuie adoptată în acest an, potrivit şefului Porshe România, în condiţiile în care forma în care s-a derulat anul trecut, cu tichete transmisibile, mai mult a afectat piaţa auto decât să ajute.

„Programul „Rabla” este unul bun pentru că sprijină reînnoirea parcului auto şi reprezintă o măsură compensatorie pentru cei care doresc un automobil nou, dar nu mai este acceptabil ca şi anul acesta să aibă aceeaşi structură ca anul trecut. Este bună intenţia Ministerului Mediului de a limita tranzacţionarea tichetelor la o singură vânzare şi creşterea valorii acestuia, dar susţinem ca această tranzacţionare să se realizeze într-o formă reglementată şi la vedere pentru a evita specula creată în 2012. Spre exemplu propunem ca acestea să fie tranzacţionate la notariat”, a subliniat Brent Valmar, directorul general al Porsche România, care mai deţine şi funcţia de vicepreşedinte al Asociaţiei Producătorilor şi Importatorilor de Automobile (APIA).

În ceea ce priveşte durata acestuia, vicepreşedintele APIA a subliniat că „începând cu acest an programul „Rabla” ar trebui anunţat pe mai mulţi ani, cu volume în scădere de la an la an, ca după un număr rezonabil de ani să fie eliminat. Un program asemănător nu mai există nicăieri în Europa. Suntem ultima ţară cu un astfel de program în derulare. Noi pledăm pentru un număr redus de tichete şi un buget anunţat de la început, iar valabilitatea tichetului să fie cuprinsă între 30 şi 60 de zile pentru a se evita specula cu acestea”, a subliniat Valmar.

 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO