Bănci și Asigurări

100 de indicatori care arată poziţia României faţă de celelalte state din UE - Bănci şi asigurări

 100 de indicatori care arată poziţia României faţă...

Autor: Adelina Mihai

09.05.2014, 12:02 118

Locul 28

îl ocupă România în UE în ceea ce priveşte cheltuiala cu asigurările pe cap de locuitor, care s-a ridicat anul trecut la 96 de euro, cel mai mic nivel dintre ţările Uniunii Europene. Media la nivelul UE este de circa 1.500 de euro.

Locul 20

îl ocupă România în funcţie de valoarea activelor bancare, astfel că sistemul bancar românesc administra la finalul anului trecut active de 80 mld. euro. Numai opt ţări din UE – precum Bulgaria, Slovacia sau ţările baltice – au active mai mici.

Vedeţi aici toţi cei 100 de indicatori

Locul 20

îl ocupă România în ceea ce priveşte creditele acordate de băncile locale populaţiei şi companiilor, care se ridicau la o valoare de circa 50 mld. euro la finalul anului trecut. România ocupă locul 20 în UE în funcţie de stocul creditelor.

Locul 20

îl ocupă România în ceea ce priveşte volumul depozitelor atrase de bănci de la populaţie şi companii, care s-a ridicat la 48 mld. euro. Doar băncile din Bulgaria, Slovacia, Malta sau ţările baltice au resurse mai puţine atrase de la clienţi.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Cele mai citite ştiri
AFACERI DE LA ZERO