Bănci și Asigurări

300 de clienţi ai Volksbank au obţinut în instanţă eliminarea comisionului de risc din contractele de credit

300 de clienţi ai Volksbank au obţinut în instanţă...

Autor: Ciprian Botea

28.12.2012, 15:17 837

Circa 300 de clienţi ai Volksbank care au dat în judecată banca anul trecut acuzând o serie de clauze abuzive din contractele de credit au obţinut în instanţă luna aceasta eliminarea aşa-numitului comision de risc.

Banca a fost obligată să restituie clienţilor comisioanele încasate până acum şi care ajungeau până la 2-3% pe an, aplicate la soldul rămas al împrumutului.

Sentinţa a fost pronunţată de Tribunalul Bucureşti pe data de 18 decembrie şi este executorie. Totuşi, banca mai are la dispoziţie două căi de atac şi poate face recurs în 15 zile de la publicarea deciziei.

Tribunalul a obligat Volksbank la plata sumei de 220 de lei fiecărui reclamant, reprezentând cheltuieli de judecată. Aceasta înseamnă o sumă totală de aproape 700.000 de lei.

Mii de clienţi au câştigat în ultimii doi ani procesele cu băncile după ce au solicitat eliminarea unor clauze abuzive din contractele de credit. Valul proceselor intentate băncile a pornit în vara lui 2010 odată cu intrarea în vigoare a celebrei Ordonanţe 50.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO