Bănci și Asigurări

Activele fondurilor de pensii au depăşit 5 miliarde de lei în aprilie

Autor: Ciprian Botea

12.05.2011, 23:30 107

Activele fondurilor de pensii private obligatorii (pilonul II)au crescut cu 3,7% aprilie şi au ajuns la 5,06 miliarde lei (circa1,2 mld. euro), în timp ce numărul de participanţi a urcat la 5,29milioane de persoane, arată datele CSSPP. Creşterea activelor afost mai mică luna trecută comparativ cu martie, când seînregistrase un avans lunar de 4,2%, până la 4,88 miliarde lei.

Activele fondurilor de pensii au depăşit pentru prima datăpragul de 1 mld. euro în decembrie anul trecut, iar jucătorii dinpiaţă se aşteaptă ca până la sfârşitul anului valoarea acestora săajungă la echivalentul a 1,6 mld. euro. Pe piaţa pensiilor privateobligatorii activează opt fonduri, cele mai mari fiind celeadministrate de ING şi Allianz-Ţiriac, care deţin împreună activede peste 3,2 miliarde lei.

Pe segmentul pensiilor facultative (pilonul III), activelefondurilor au urcat la 372 milioane lei (91 mil. euro) în aprilie,de la 328 milioane lei în luna anterioară. Aproape 235.000 desalariaţi cotizează la fondurile de pensii facultative.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO