Bănci și Asigurări

Activele ING Asigurari de Viata au crescut cu 28% in 9 luni

14.11.2007, 21:26 16

ING Asigurari de Viata a ajuns la un nivel al activelor administrate de 1,39 miliarde de lei (408 mil. euro) la sfarsitul lunii septembrie, in crestere cu 28% fata perioada similiara a anului trecut, volumul primelor brute subscrise in primele noua luni ale anului urcand pana la 364,8 milioane de lei (108 mil. euro) .
Numarul politelor vandute de asiguratorul olandez pe primele noua luni ale anului a crescut cu 60% fata de aceeasi perioada a anului trecut, pana la 59.000 de polite. Cea mai puternica crestere a fost sustinuta de pachetul de protectie SMART, de asigurari de protectie, lansat anul trecut, care a ajuns la 14.005 polite. In acelasi timp, ponderea vanzarilor cu prime esalonate a crescut de la 50% la 75% din totalul portofoliului.
"Cresterea primelor esalonate indica o mai mare receptivitate a romanilor fata de produsele de economisire pe termen lung, nevoie acoperita de produsele de asigurari de viata", a declarat Bram Boon, director general ING Asigurari de Viata. Valoarea beneficiilor platite in primele noua luni a fost de 111 milioane lei (32, 6 mil. euro), in crestere cu 19,7% fata de aceeasi perioada a anului trecut, cuprinzand sumele platite pentru asigurari de viata, sanatate, accidente si invaliditate.
ING Asigurari de Viata a obtinut in trimestrul al treilea un profit brut de 2 milioane de euro, la jumatate fata de castigul realizat in aceeasi perioada a anului trecut. Cumulat pe primele trei trimestre, asiguratorul a raportat un profit brut de 6 mil. euro.
"In trimestrul al treilea am continuat investitiile in dezvoltarea businessului de pensii private, dar si in eficientizarea proceselor. Investitiile facute pentru lansarea fondurilor de pensii facultative si vanzarile semnificative au dus insa la o scadere a profitului brut cu 36% (pe primele noua luni -n.red.)", a adaugat Boon.
Asiguratorul olandez a fost primul administrator de fonduri de pensii facultative autorizat sa activeze in cadrul pilonului III, in prezent avand sub administrare doua fonduri de pensii facultative, ING Clasic si ING Optim. La inceputul saptamanii, numarul de participanti la fondul Clasic era de 7.255, totalul activelor fiind de 864.000 lei. Fondul ING Optim a ajuns la 3.315 participanti si un total al activelor de 302.900 de lei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO