Bănci și Asigurări

Adio Asiban si BT Asigurari. Intra in scena Groupama

31.08.2009, 18:10 55

Cea mai mare restructurare din istoria pietei asigurarilor - fuziunea dintre Asiban si BT Asigurari, companii cu afaceri de 250 mil. euro anul trecut detinute de francezii de la Groupama - a fost recent finalizata, pe piata intrand astfel direct pe locul trei un nou jucator, Groupama Asigurari.

De aproximativ o luna toate politele de asigurare care se vand in agentiile Asiban si BT Asigurari sunt emise sub numele Groupama Asigurari, lansarea oficiala a companiei fiind planificata pentru sfarsitul lunii septembrie.

Dupa ce au cheltuit aproape o jumatate de miliard de euro pentru achizitia Asiban si BT Asigurari, francezii au renuntat la aceste branduri, desi aveau in spate o istorie de peste un deceniu, mizand pe propriul nume, inca foarte putin cunoscut clientilor din Romania.

La sfarsitul lunii septembrie va incepe si o campanie de promovare care va costa cateva milioane de euro, intreg costul fuziunii fiind estimat la 20 mil. euro. In prezent, doar cateva agentii din cele cateva sute care formeaza reteaua Asiban si BT Asigurari au trecut prin rebranding si afiseaza sigla Groupama. Potrivit unor surse apropiate procesului de fuziune, Asiban si BT Asigurari si-au anuntat deja prin scrisori clientii si partenerii de afaceri de transformarea in Groupama.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO