Bănci și Asigurări

Adreas Obrist, noul sef al UniCredit Leasing

08.01.2009, 17:10 86

UniCredit Leasing Corporation, cea mai mare companie de profil, cu finantari de 500 mil. euro in 2007, l-a numit director general pe austriacul Andreas Obrist, care anterior a ocupat pozitia de director de risc (Chief Risk Officer), au declarat pentru ZF oficialii companiei.
Obrist, 38 de ani, il inlocuieste pe Septimiu Postelnicu, dupa ce acesta a preluat la inceputul anului pozitia de Vicepresident Global Business Services al UniCredit Global Leasing, urmand sa coordoneze activitatea grupului italian din 17 tari.
Inainte de UniCredit Leasing, Obrist a activat in cadrul HVB Leasing ca managing director si director de risc. HVB Leasing si UniCredit Leasing au fuzionat in 2006, formand astfel UniCredit Leasing Corporation, liderul pietei de profil, iar Obrist si Postelnicu s-au numarat printre oamenii-cheie ai procesului de fuziune. Austriacul activeaza in Romania de circa zece ani.
Din board-ul companiei mai fac parte Dan Constantinescu, managing director, responsabil de partea de vanzari, si Annemarie Vasilache, managing director, responsabila de Global Business Services. Constantinescu a fost numit in aceasta functie in toamna anului trecut, iar Vasilache la inceputul acestui an.
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO