Bănci și Asigurări

Afacerile Ardaf au scazut cu 25%

20.11.2007, 19:49 14

Ardaf, companie de asigurari preluata la inceputul anului de grupul ceh PPF Investments, a incheiat primele noua luni cu afaceri de peste 34,1 milioane de euro, in scadere cu 25% fata de aceeasi perioada din 2006. In acelasi timp, despagubirile platite de asigurator au crescut cu 22%, la 30,6 milioane de euro.
Din asigurari generale, Ardaf a subscris prime brute de circa 33,3 milioane de euro, restul fiind din asigurari de viata, activitate la care compania a renuntat insa la mijlocul lunii septembrie.
Veniturile totale ale asiguratorului au fost de 36,7 milioane de euro in primele trei trimestre, in timp ce cheltuielile totale s-au ridicat la 47,6 milioane de euro. Comparativ cu aceeasi perioada a anului trecut, veniturile Ardaf au scazut cu 22%, in timp ce cheltuielile s-au redus cu 38%.
Ardaf, companie care a inregistrat anul trecut cea mai mare pierdere din industria asigurarilor, de 34,7 milioane de euro, a reusit sa isi reduca pierderile cu 64% in primele noua luni, comparativ cu aceeasi perioada din 2006, la 10,9 milioane de euro.
Compania isi majoreaza in prezent capitalul social cu 7,6 milioane de euro (25,6 milioane de lei), pana la circa 57 de milioane de euro (peste 188 de milioane de lei). La inceputul lunii septembrie, sediul central al asiguratorului a fost mutat de la Cluj la Bucuresti. Reteaua teritoriala a Ardaf este formata din 200 de unitati. Asiguratorul este listat pe piata RASDAQ a Bursei de Valori Bucuresti.
La ultimul pret de tranzactionare, de 0,119 lei/actiune, valoarea companiei este de aproape 60 de milioane de euro. La sfarsitul primului semestru, Ardaf era a zecea companie de pe piata asigurarilor generale.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Cele mai citite ştiri
AFACERI DE LA ZERO