Bănci și Asigurări

Afacerile Aviva au scăzut cu 12%, la 21 mil. euro

Afacerile Aviva au scăzut cu 12%, la 21 mil. euro

Mihai Popescu, CEO al Aviva România: Pe parcursul anului trecut s-a menţinut tendinţa de reducere a numărului de conturi goale, însă a crescut uşor incidenţa plăţilor neregulate ca urmare a contextului economic nefavorabil.

Autor: Ciprian Botea

17.03.2011, 23:45 50

Aviva, una dintre primele cinci companii din piaţa asigurărilorde viaţă, a subscris anul trecut prime brute de aproape 89 milioanelei (21 mil. euro), cu 12% mai puţin decât în 2009, principalelecauze fiind reducerea afacerilor pe segmentul bancassurance şiscăderea capacităţii de economisire a clienţilor.

"În 2010 ne-am concentrat pe reorganizarea activităţii. Primelebrute subscrise au coborât comparativ cu anul anterior ca urmare ascăderii segmentului de bancassurance şi reducerii disponibilităţiipopulaţiei de a se angaja în planuri financiare pe termen lung", adeclarat Mihai Popescu, directorul general al Aviva România.

Compania a plătit în 2010 daune de peste două milioane de euro(circa 9 mil. lei), în creştere cu 56% faţă de anul anterior, celemai multe despăgubiri fiind achitate în contul poliţelor pentruacoperirea riscului de pierdere a locului de muncă, susţineoficialul Aviva.

Din totalul primelor brute subscrise, 46 milioane lei au fost pesegmentul asigurărilor de viaţă tradiţionale (clasa I), iar 42 mil.lei au fost înregistrate în contul poliţelor unit-linked (asigurăride viaţă cu componentă investiţională).

Popescu spune că numărul poliţelor anulate de clienţi înainte dematuritate s-a redus anul trecut, dar nu a menţionat nicio cifră înacest sens. "Răscumpărările au cunoscut un trend descrescător în adoua parte a anului datorită unei pregătiri mai bune aconsultanţilor în ceea ce priveşte promovarea serviciilor."

La nivelul întregii pieţe, numărul clienţilor care şi-aureziliat contractele de asigurări de viaţă înainte de scadenţă sedublase în 2009 din cauza scăderii randamentelor şi a scăderiiveniturilor asiguraţilor. Poliţele răscumpărate au scăzut însă cu13% în primele şase luni din 2010, până la 194 milioane lei (47mil. euro), potrivit datelor Comisiei de Supraveghere aAsigurărilor (CSA).

Aviva, controlată de grupul britanic cu acelaşi nume,administrează pe plan local şi două fonduri de pensii private, dincare unu de pensii obligatorii.

Numărul participanţilor la fondul de pensii obligatorii (pilonulII) a crescut anul trecut cu 7%, la circa 400.000 de persoane.Valoarea activelor nete a urcat în acelaşi timp cu 80%, până la 285milioane lei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Cele mai citite ştiri
AFACERI DE LA ZERO