Bănci și Asigurări

Afacerile BT Asigurari au ajuns la 77 mil. euro

26.02.2008, 20:32 13

BT Asigurari, companie preluata recent de grupul francez Groupama, a incheiat anul trecut cu prime brute subscrise de 77 de milioane de euro, in crestere cu 29% fata de 2006, potrivit unui raport publicat de grup.
Asiguratorul avea la sfarsitul anului trecut o cota de piata de 4% si ocupa locul 9 pe piata asigurarilor generale si 12 pe cea de asigurari de viata. Raportul nu precizeaza si rezultatul financiar inregistrat de asigurator in 2007.
In 2006, BT Asigurari a subscris prime brute de aproape 60 de milioane de euro, din care circa 96% au fost din polite de asigurari generale si a raportat o pierdere de circa 2 milioane de euro. Oficialii companiei nu au putut fi contactati pentru a comenta rezultatele financiare din 2007.
Francezii de la Groupama au preluat BT Asigurari la sfarsitul anului trecut cu 100 de milioane de euro, din care 90 mil. euro au mers la Banca Transilvania, care detinea 90% din actiuni, iar 10 milioane - la actionarii minoritari, care controlau 10%. Preluarea BT Asigurari a fost cea mai importanta tranzactie care a avut loc in piata asigurarilor in ultimii ani, in conditiile in care pretul raportat la cifra de afaceri a fost mai mare decat in cazul achizitiilor anterioare.
La inceputul acestui an, Groupama a majorat capitalul social al BT Asigurari cu circa 16 milioane de euro, pana la 35 mil. euro. Odata cu majorarea capitalului social, Groupama a decis schimbarea membrilor Consiliului de Administratie al BT Asigurari. Constantin Jeican (presedintele CA), Robert Rekkers (directorul general al Bancii Transilvania) si Horia Ciorcila (presedintele CA al Bancii Transilvania) urmeaza sa fie inlocuiti de Jean-Fran?ois Lemoux, Charles de la Girouliere si Szabolcs Nagy.
Groupama si-a majorat recent cota detinuta din piata locala cu 0,3%, la 4,3%, prin achizitia OTP Garancia, divizia de asigurari a grupului ungar OTP, prezenta in Romania prin OTP Garancia Asigurari.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO