Bănci și Asigurări

Afacerile Interamerican au scazut cu 9% la 9 lunit

22.12.2005, 18:32 7

Compania de asigurari Interamerican a inregistrat afaceri de circa 10,14 milioane de euro (36,69 milioane de lei) in primele noua luni ale anului, in scadere cu aproximativ 9% in euro fata de aceeasi perioada a lui 2004.

In primele noua luni ale anului trecut compania inregistrase o crestere cu 35% a afacerilor comparativ cu perioada similara din 2003.

Interamerican a incheiat primele trei trimestre ale anului cu o pierdere de peste 1,19 milioane de euro (4,3 milioane de lei), mai mare cu 5% decat cea inregistrata in intreg anul 2004. Reprezentantii companiei nu au putut fi contactati pentru comentarii.

Asigurarile generale au adus companiei in primele trei trimestre ale anului prime brute subscrise de peste 5,7 milioane de euro (aproape 20,7 milioane de lei), mai putin cu circa 10% decat in perioada similiara a anului trecut.

Pe partea de asigurari de viata, Interamerican a raportat o reducere cu 7% a subscrierilor fata de primele noua luni ale anului trecut, pana la 4,4 milioane de euro (peste 16 milioane de lei).

Pe segmentul politelor de asigurare de viata unit-linked compania a subscris circa un milion de euro de la lansarea acestora la sfarsitul anului trecut. Asiguratorul administreaza patru programe de investitii in euro si la inceputul anului viitor va mai lansa trei programe de investitii in lei.

Compania de asigurari are un capital social de peste 10,6 milioane de euro (38,9 milioane de lei), controlat de grupul financiar Eureko, primul investitor privat care a construit un spital in Romania, Euroclinic.

Odata cu inaugurarea spitalului, la mijlocul acestui an, asiguratorul a intrat pe piata asigurarilor private de sanatate. Pana in prezent, Interamerican a vandut circa 600 de astfel de polite. Pentru anul viitor, compania are o tinta de vanzari de 5.000 de polite de asigurare de sanatate.

Reprezentantii companiei spun ca pierderea inregistrata in acest an a fost cauzata de investitiile mari in constructia spitalului, care s-au ridicat la circa 10 mil. euro. De la lansare, Euroclinic a avut afaceri de circa 330.000 de euro. Reprezentantii spitalului estimeaza ca acesta va aduce profit peste aproximativ un an, in conditiile in care initial au estimat o perioada de pierderi de peste doi ani.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO