Bănci și Asigurări

AIG Life a anuntat vanzari de 10 mil. euro in trei luni

04.05.2006, 00:00 13

Compania de asigurari de viata AIG Life a subscris in primul trimestru prime brute de 34,8 mil. lei (aproape 9,8 mil. euro), in crestere cu 46% fata de aceeasi perioada a anului trecut. In euro, cresterea este de 53%.

"In primul rand, a crescut volumul vanzarilor de polite individuale, dar si vanzarile prin brokeri si prin banci", a declarat Theodor Alexandrescu (foto), directorul general al AIG Life.

Compania vinde aproximativ 20% din politele de asigurare prin brokeri si 5% prin banci. AIG Life vinde asigurari complementare creditelor prin Raiffeisen Bank, Citibank si ABN Amro. In prezent, compania negociaza incheierea unor parteneriate cu institutii financiare nebancare.

AIG Life va intra in acest an pe piata asigurarilor de sanatate.

"Vom lansa primul produs de asigurare de sanatate in ultimul trimestru al anului. Primul produs va fi pentru persoane fizice si il vom vinde fie direct, fie prin telemarketing. Mai tarziu, vom lansa si produse de asigurare de sanatate destinate angajatilor companiilor", afirma Alexandrescu.

El spune ca, in prezent, societatea de asigurari negociaza incheierea unor contracte cu mai multi furnizori de servicii medicale. Prima de asigurare lunara pentru primul produs pe care il va lansa AIG Life va fi de 6-12 euro, in functie de acoperiri.

Directorul general al AIG Life estimeaza ca va vinde 6.000 de polite de asigurare de sanatate in primul an de la lansare. Pe piata asigurarilor de sanatate mai sunt prezente companiile Allianz-Tiriac, Aviva, Interamerican, Generali si RAI Asigurari, iar in acest an vor incepe sa vanda asigurari de sanatate si companiile Ardaf si Asirom.

AIG Life a fost infiintata in 1996 si are un capital social de 26,4 mil. lei (peste 7,5 mil. euro), controlat aproape in totalitate de American Life Insurance Company (ALICO), membra a grupului american de servicii financiare American International Group (AIG).

Grupul activeaza si pe piata asigurarilor generale, prin compania AIG Romania.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO