Bănci și Asigurări

AIG Life, profit de 6,3 mil. euro

20.11.2007, 19:48 18

AIG Life, al doilea jucator de pe piata asigurarilor de viata, a obtinut in primele noua luni ale acestui an un profit brut de aproape 6,3 milioane de euro, in crestere cu 16% fata de rezultatul inregistrat in aceeasi perioada din 2006.
AIG Life devine astfel cea mai profitabila companie de asigurari de viata de pe piata locala, depasind ING Asigurari de Viata, liderul acestei piete, care a raportat un rezultat brut de 6 milioane de euro dupa primele trei trimestre, in conditiile unui volum de prime brute subscrise de 110 milioane de euro. In asigurari generale, printre companiile care au mers pe profit in primele noua luni se numara Allianz-Tiriac (castig operational de 7 milioane de euro) sau Omniasig (profit net de 5,6 milioane de euro).
AIG Life a subscris prime brute de 45 de milioane de euro in aceasta perioada, in crestere cu 65% fata de primele noua luni din 2006.
"Au crescut in primul rand vanzarile de polite individuale, datorita campaniei de pensii, pentru ca agentii nostri le propun celor care adera la fondul de pensii si o asigurare de viata", a declarat Theodor Alexandrescu, directorul general al AIG Life.
De asemenea, spune el, au crescut si vanzarile prin intermediul bancilor. Asiguratorul lucreaza acum cu Citifinancial, Raiffeisen Bank si ABN Amro si discuta extinderea distributiei in Banca Romaneasca si Alpha Bank, care in prezent vand pensii private pentru AIG Life.
In acest an, compania a intrat pe piata asigurarilor unit-linked, care reprezinta polite de asigurare de viata legate de fonduri de investitii. Din totalul politelor vandute in primele noua luni, asigurarile unit-linked reprezinta 5%. Prima medie pentru o astfel de asigurare este de 1.000 de euro pe an, de doua ori mai mare decat in cazul unei asigurari de viata simple.
In urma cu cateva luni, AIG Life a primit de la Comisia de Supraveghere a Asigurarilor aprobarea de a vinde polite in Polonia, iar recent compania a fost autorizata sa intre si pe pietele elena si bulgara.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Cele mai citite ştiri
AFACERI DE LA ZERO