Bănci și Asigurări

AIG Life Romania cauta clienti pe piata poloneza

20.06.2007, 17:47 17

AIG Life este prima companie de asigurari din Romania care a primit aprobarea de a vinde polite de asigurare pe piata Uniunii Europene, si anume in Polonia, potrivit Comisiei de Supraveghere a Asigurarilor (CSA).
Reprezentantii CSA spun ca mai au cateva dosare in curs de aprobare.
Dupa aderarea la UE, companiile de asigurari din Romania isi pot extinde activitatea pe piata comunitara. Un alt asigurator care intentioneaza sa faca acest lucru este Asitrans, care vizeaza pietele din Ungaria si Bulgaria, potrivit unor declaratii recente ale reprezentantilor societatii.
Piata asigurarilor din Polonia a depasit anul trecut 9 miliarde de euro si este de cinci ori mai mare decat cea din Romania. Potentialul de dezvoltare al pietei este semnificativ, dat fiind numarul mare de locuitori ai tarii, de aproximativ 38 de milioane.
AIG Life este a doua companie de asigurari de viata din Romania, cu afaceri anuale de aproape 40 de milioane de euro. Asiguratorul a obtinut un profit brut de circa 7 milioane de euro in 2006.
In primul trimestru, compania a vandut polite de asigurare in valoare de 14,2 milioane de euro, in crestere cu 78% fata de perioada similara a anului trecut, si a raportat un castig brut de 2 milioane de euro.
AIG Life intentioneaza sa intre in acest an pe piata pensiilor private. Compania are peste 100 de angajati, 1.200 de agenti, 90 de manageri de distributie si colaboreaza cu 32 de brokeri de asigurare din mai multe banci. AIG Life face parte din cel mai mare grup de asigurari din lume, American International Group, care este prezent pe piata locala si cu o societate de asigurari generale, AIG Romania.
Reprezentantii AIG Life nu au fost disponibili ieri pentru comentarii.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO