Bănci și Asigurări

AIG Romania a ajuns la afaceri de 28 mil. euro

10.04.2008, 17:35 17

AIG Romania, filiala locala de asigurari generale a celui mai mare grup de asigurari din lume, American International Group, a incheiat anul trecut cu afaceri de 94,3 milioane de lei (28,2 milioane de euro), potrivit datelor preliminare ale companiei.
Fata de 2006, primele brute subscrise de companie au urcat cu 20%, in conditiile in care AIG Romania nu practica asigurari auto, segment care reprezinta motorul de crestere al multor companii de pe piata.
"A fost o crestere normala, in ritm cu piata. S-a bazat pe asigurari de bunuri, raspundere, accidente de persoane, dar si asigurari financiare, cum ar fi cea a managerilor sau a bancilor", a declarat pentru ZF Mihnea Tobescu, directorul general al companiei.
AIG Romania lucreaza doar cu clienti companii, iar majoritatea politelor sunt vandute prin intermediul brokerilor.
Mai mult de jumatate din businessul companiei reprezinta asigurari de daune la proprietati, care au ajuns anul trecut la prime brute subscrise de circa 55,2 milioane de lei (16,5 milioane de euro).
Comparativ cu 2006, afacerile cu aceste polite au urcat cu 25%. Din asigurari de incendiu si calamitati naturale, compania a subscris prime brute de peste 19,3 milioane de lei (5,8 milioane de euro), in timp ce primele din asigurari de accidente si boala au fost de 7,7 milioane de lei (2,3 milioane de euro).
Un alt business important pentru AIG Romania sunt asigurarile de raspundere generala, cu prime de aproape 7,4 milioane de lei (2,2 milioane de euro) in 2007.
Grupul AIG este prezent pe piata locala si cu o companie de asigurari de viata, AIG Life. Asiguratorul nu a publicat inca rezultatele pentru 2007, insa in primele noua luni ale anului trecut a raportat prime brute subscrise de 45 de milioane de euro, cu 65% peste nivelul din aceeasi perioada a anului anterior.
Intreaga piata a asigurarilor a urcat cu 32% in euro anul trecut, pana la 2,15 miliarde de euro, din care 1,7 miliarde de euro au fost prime brute subscrise din asigurari generale.
Asigurarile auto detin o pondere de 72% in totalul subscrierilor din asigurari generale, adica o valoare de 1,23 de miliarde de euro, din care 46% sunt asigurari Casco si 26% - asigurari de raspundere civila auto obligatorii (RCA).
Ponderi importante in vanzarile companiilor de asigurari mai detin politele de incendiu si calamitati naturale (11,3%) si cele de credite (6,9%).

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO