Bănci și Asigurări

Alico Asigurări a adus doi oameni noi în top management

04.07.2010, 23:08 291

Alico Asigurări (fosta AIG Life), a treia companie din piaţaasigurărilor de viaţă, a adus doi oameni noi în echipa de topmanagement, pe partea de vânzări individuale şi corporate.

Astfel, Cătălin Mitu va ocupa poziţia de director de vânzări deproduse individuale (Sales Director Individual Products), printreresponsabilităţile lui numărându-se extinderea teritorială aagenţiilor asigurătorului şi profesionalizarea distribuţiei proprii(prin agenţi). Mitu, în vârstă de 40 de ani, a fost anteriordirector de vânzări la Aviva Asigurări de Viaţă şi manager dedezvoltare la compania de credite de consum Provident.

Al doilea manager nou este Claudiu Tuhuţ, 36 de ani, care se vaocupa de vânzarea de pachete de beneficii pentru angajaţi dinpoziţia de Corporate Solution Sales Manager. Anterior, el a activatîn cadrul Alpha Bank pe poziţia de Alternative DistributionDirector. Pachetele de beneficii pentru angajaţi (employeebenefits) cuprind asigurări de sănătate, de viaţă şi de accidente,dar şi asigurări de tip plan de pensie.

Recent din top managementul Alico au plecat două persoane: MihaiPopescu, fost director de marketing, şi Radu Brăgărea, fostdirector operaţional. Popescu ocupă în prezent poziţia de directorgeneral al Aviva Asigurări de Viaţă, iar Brăgărea urmează să preiaconducerea administratorului de pensii private Eureko.

Cele mai mari companii din piaţa asigurărilor de viaţă sunt ING,BCR Viaţă, Alico şi Aviva. În acest an şi în 2011 Alicointenţionează să deschidă 12 agenţii noi, numărul total alagenţiilor companiei urmând să ajungă la 30.

Piaţa asigurărilor de viaţă a înregistrat o creştere de 6% înprimele patru luni din acest an, până la 555 de milioane de lei,potrivit Comisiei de Supraveghere a Asigurărilor. Pe de altă parte,subscrierile din asigurări generale s-au redus cu 6,6% faţă deaceeaşi perioadă din 2009, până la 2,4 miliarde de lei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO