Bănci și Asigurări

Alico: Asigurarile de viata vor creste cu 10%

Alico: Asigurarile de viata vor creste cu 10%
20.01.2010, 23:07 181

Piata asigurarilor de viata ar putea urca anul acesta cu pana la10%, dupa ce in 2009 a fost lovita serios de criza, estimeazaTheodor Alexandrescu, directorul general al Alico Asigurari (fostaAIG Life).

In primele noua luni ale anului trecut subscrierile totale alecompaniilor de asigurari de viata s-au redus cu 10%, dupa ce ani larand au inregistrat cresteri de doua cifre. "Piata va creste anulacesta sub ritmurile pe care le-am experimentat in perioada2006-2008, cu mai putin de 10%. Isi vor reveni asigurarileunit-linked (polite legate de fonduri de investitii - n.r.), careau inregistrat o scadere semnificativa in 2009, dar anul acesta voravea o crestere de doua cifre", afirma Alexandrescu.

Conform celor mai recente date, Alico se situeaza pe locul doiin piata asigurarilor de viata, dupa ING.

Alexan­drescu spune ca anul trecut Alico a crescut pe segmentulasigurarilor de sanatate si de accidente, dar pornind de la o bazafoarte mica, a avut o crestere marginala pe asigurari traditionalesi a scazut mult pe segmentul asigurarilor legate de banci. Inprezent compania lucreaza cu banci ca Raiffeisen, RBS si Citi, darsi cu institutii financiare nebancare ca TBI Credit si RCI (RenaultCredit Inter­national).

In prezent, asiguratorii incearca din nou sa convinga MinisterulFi­nantelor sa acorde deductibilitate fiscala pentru primeleplatite la politele de asigurare de viata, o astfel de masuraurmand sa stimuleze aceasta piata, lovita serios de criza."Deductibilitarea ar creste cu 50% piata asigurarilor de viata incinci ani", afirma Alexandrescu.

In prezent, asigurarile de viata nu sunt deductibile, dar nueste taxata suma primita de asigurat la sfarsitul contractului.Alexandrescu considera ca sistemul ar trebui sa functioneze invers,adica primele sa fie deductibile acum, iar la sfarsitulcontractului suma primita de asigurat sa fie taxata.

Alico va incepe in scurt timp o campanie de promovare a nouluinume, insa bugetul alocat nu a fost facut public.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Cele mai citite ştiri
AFACERI DE LA ZERO