Bănci și Asigurări

Alico va investi 8,5 mil. euro în 200 de agenţi de vânzări

Autor: Ciprian Botea

06.03.2012, 00:07 1086

Alico, companie controlată de gigantul american Met­­Life, vrea să recruteze din bănci, companii de leasing şi fir­me de asigurări 200 de agenţi şi manageri de vânzări cu ex­pe­rienţă în sectorul financiar şi urmăreşte dublarea în câţi­va ani a afacerilor derulate prin acest canal de distribuţie.

Asigurătorul va investi circa 8,5 mil. euro în doi ani pentru a susţine noii agenţi, care îşi vor crea practic o afacere proprie. Agenţii de vânzări vor beneficia de un sprijin financiar de 40.000 de euro în primii doi ani de contract, iar managerii de 70.000 de euro.

"Acum există oportunitatea de a creşte forţa de vân­zări pentru că băncile au anunţat disponibilizări şi multe com­panii de asigurări va trebui să se restruc­tureze. Vânză­rile prin acest canal s-ar putea dubla în câţiva ani având în ve­de­re că aceşti agenţi vor vinde produse mai multe şi mai scumpe", a declarat Theodor Alexandrescu, directorul general al Alico.

Dublarea vânzărilor ar însemna ca primele sub­scrise prin intermediul agenţilor să depăşească 30 mil. euro pe an. În prezent, o treime din businessul de circa 50 mil. euro al Alico este generat de agenţii de vânzări. Compania lucrea­ză cu 400 de agenţi şi are un portofoliu de 750.000 de clienţi.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO