Bănci și Asigurări

Allianz-Ţiriac, creştere de 3% a primelor brute subscrise în primele nouă luni din 2019 şi profit operaţional de 99 mil. lei

Virgil Şoncutean, CEO al Allianz-Ţiriac

Virgil Şoncutean, CEO al Allianz-Ţiriac

Autor: Cristina Bellu

25.11.2019, 11:25 118

Allianz-Ţiriac, a doua cea mai mare companie de asigurări din piaţa locală, a anunţat pentru primele nouă luni din 2019 o creştere de 3% a primelor subscrise comparativ cu rezultatul obţinut în perioada similară a anului trecut, în timp ce profitul operaţional a ajuns la 99 mil. lei.

„Observăm în ultima perioadă o schimbare de comportament în rândul clienţilor care nu poate decât să ne bucure: asigurările de viaţă, sănătate şi locuinţă – au devenit prioritare. Eforturile susţinute pe care le-am depus de-a lungul anilor sunt astfel răsplătite, iar această schimbare pozitivă de mentalitate se simte din plin şi la nivelul portofoliului nostru”, spune Virgil Şoncutean, CEO al Allianz-Ţiriac.

Pe segmente de business, compania a încheiat primele nouă luni din 2019 cu prime brute subscrise pe segmentul asigurărilor non-auto în creştere cu peste 14% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, în timp ce primele brute subscrise din asigurări de viaţă s-au majorat cu 8%.

Cele două linii de business strategice în portofoliul Allianz-Ţiriac au ajuns să genereze aproape 50% din vânzările totale aferente primelor nouă luni din acest an, în creştere de la 44% în aceeaşi perioadă din 2018.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO