Bănci și Asigurări

Allianz-Tiriac si-a mentinut profitul la 4,4 mil. euro

06.08.2009, 16:45 19

Liderul pietei de asigurari Allianz-Tiriac Asigurari, cu o cota de piata de 15,5% in 2008 la nivelul intregii piete, cumulat asigurari generale si de viata, a incheiat primul semestru din acest an cu un profit operational de 18,3 mil. lei (4,4 mil. euro), un nivel apropiat de rezultatul din 2008.

Din profitul total, aproape 74% a fost generat de activitatea de asigurari generale. Asigurarile generale sunt in general o activitate care creeaza pierdere companiilor de asigurari din cauza daunalitatii foarte ridicate. In cazul Allianz-Tiriac, rata daunei a fost pe primul semestru de 75%, la fel ca in prima jumatate a anului 2008.

"Cine va avea curiozitatea sa analizeze riguros realizarile societatilor de asigurari generale din ultimii cinci ani va constata ca suntem singurul asigurator din top 10 care a reusit, an dupa an, sa obtina rezultate pur tehnice pozitive pe segmentul non-life", spune directorul general al companiei, Cristian Constantinescu.

Anul trecut, compania a obtinut un profit brut de 35,5 mil. lei (9,6 mil. euro), in conditiile in care, la nivel agregat, piata asigurarilor a inregistrat pierderi nete de 576 mil. lei (156 mil. euro). In ceea ce priveste veniturile, compania a avut in prima jumatate a anului incasari de 676 mil. lei (161 mil. euro), cumulat asigurari generale si de viata, in scadere usoara cu 3% fata de anul trecut.

Pe segmentul asigurarilor de viata, primele brute subscrise in primul semestru au fost de 48 mil. lei (11,4 mil. euro), in scadere cu 9% fata de anul trecut.

Veniturile din asigurari generale s-au situat la 628,4 mil. lei (aproape 150 mil. euro) in perioada ianuarie-iunie din 2009, in usoara scadere cu 2,7% fata de aceeasi perioada a anului trecut. Estimarile companiei pentru finalul anului 2009 arata ca veniturile anuale din prime se vor situa la un nivel apropiat de cel inregistrat anul trecut, de 97% intr-un scenariu pesimist, respectiv de 100% intr-un scenariu optimist.

"Indiferent de ceea ce se va intampla, Allianz-Tiriac ramane o companie profitabila, extrem de solida din punct de vedere financiar. Toate testele de stres pe care le-am efectuat arata ca am reusi sa depasim fara probleme chiar si situatiile extreme, in care s-ar produce cele mai pesimiste scenarii", a mai spus Constantinescu.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO