Bănci și Asigurări

Allianz-Ţiriac va avea din august un şef austriac. Rangam Bir pleacă în Singapore

Allianz-Ţiriac va avea din august un şef austriac. Rangam Bir pleacă în Singapore

Remi Vrignaud, 36 de ani, vine de la subsidiara austriacă a grupului german

Autor: Ciprian Botea

29.06.2012, 00:06 945

Nemţii de la Allianz l-au numit pe austriacul Remi Vrignaud pe poziţia de director general al subsidiarei locale Allianz-Ţiriac, el urmând să îl înlocuiască din luna august pe Rangam Bir, potrivit unui anunţ al asigurătorului.

Vrignaud, 36 de ani, a deţinut în ultimul deceniu mai multe funcţii de conducere în cadrul Allianz Elementar, subsidiara austriacă a grupului german. El va prelua conducerea Allianz-Ţiriac pe 1 august şi urmează să primească avizul Comisiei de Supraveghere a Asigurărilor (CSA).

"Rezultatele şi experienţa sa considerabilă în industria asigurărilor îl vor susţine pe Vrignaud să continue dezvoltarea companiei Allianz-Ţiriac", a declarat Bruce Bowers, şeful pe Europa Centrală şi de Est al Allianz.

Rangam Bir, care a condus Allianz-Ţiriac în ultimii doi ani, care s-au suprapus peste o perioadă dificilă traversată de industria asigurărilor, va prelua o funcţie de management în cadrul diviziei din Singapore a grupului german. El fusese promovat la conducerea Allianz-Ţiriac în primăvara lui 2010 după retragerea lui Cristian Constantinescu, cel care a fondat compania la începutul anilor '90 şi a dus-o până pe prima poziţie în piaţă.

Afacerile Allianz-Ţiriac au fost lovite semnificativ de criza economică, subscrierile coborând cu două cifre în 2010 şi 2011. Compania a încheiat anul trecut pe locul doi în piaţa asigurărilor generale, având venituri din prime de 812 milioane de lei (190 mil. euro), în scădere cu 13%. Asigurătorul intrase pe pierdere în 2010, cu un rezultat negativ de circa 20 milioane de lei.

Tot în 2010 compania a pierdut primul loc din clasamentul asigurătorilor locali, după şapte ani în care a fost lider al pieţei de asigurări, pe fondul contracţiei puternice a afecerilor pe segmentul auto. Principalii competitori ai Allianz-Ţiriac sunt compania Astra, controlată de omul de afaceri Dan Adamescu, şi Omniasig, deţinută de asigurătorul austriac Vienna Insurance Group (VIG).

Allianz-Ţiriac este controlată cu o participaţie de 52% de grupul financiar Allianz New Europe, în timp ce firma Vesanio Trading - un offshore al fostului tenisman Ion Ţiriac - deţine 44,5% din acţiuni. Restul acţiunilor sunt deţinu­te de mai multe persoane fizice.

Mişcarea nemţilor de la Allianz nu este singulară în piaţă, mai multe companii mari de asigurări schimbându-şi conducerea în ultimul an.

Austriecii de la VIG au adus şefi noi la Omniasig şi Asirom anul trecut, Generali are un nou director general începând din toamna lui 2011, iar Astra şi Groupama şi-au schimbat şefii la începutul acestui an.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO