Bănci și Asigurări

Ardaf, pierdere de 17,6 mil. euro anul trecut

07.05.2008, 18:48 19

Ardaf, companie care urmeaza sa fie preluata de joint-venture-ul Generali PPF, a incheiat anul trecut cu o pierdere de 58,8 mil. lei (17,6 mil. euro), potrivit rezultatelor finale ale asiguratorului, publicate ieri pe Bursa. Fata de 2006, pierderea companiei s-a redus cu peste 61%.
"Rezultele intregistrate de societate in anul 2007 sunt major influentate de obligatii provenind din perioadele anterioare schimbarilor de actionariat si management (...). In anul 2007, daca ar fi eliminate numai cateva dintre influentele cuantificabile din trecut, societatea ar fi inregistrat profit", se precizeaza intr-un raport al Ardaf. Actionariatul si managementul companiei s-au schimbat in primul trimestru al anului trecut, dupa ce Ardaf a fost preluata de fondul ceh PPF Investments, prin intremediul off-shore-ului Sabile Limited.
PPF Investments va incheia in curand vanzarea Ardaf catre Generali PPF, "la pachet" cu RAI Asigurari.
Alte companii de asigurari care au mers pe pierdere anul trecut sunt Astra-Uniqa (minus 21 mil. euro) sau Asirom (minus 9 mil. euro).

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Cele mai citite ştiri
AFACERI DE LA ZERO