Bănci și Asigurări

​ASF a amendat City Insurance şi conducerea asigurătorului cu suma de 40.000 de lei

​ASF a amendat City Insurance şi conducerea...

Autor: Anelis Baciu

27.12.2016, 13:28 724

Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) a amendat compania de asigurări City Insurance, aflată în procedură de redresare financiară, cu suma de 30.000 de lei, după ce în urma unui control inopinat a indentificat o serie de nereguli privind instrumentarea dosarelor de daună RCA, efectuarea plăţii despăgubirilor şi nerespectarea modului de constituire şi menţinere a rezervelor de daune avizate şi neînregistrarea a tuturor petiţiilor adresate de clienţii persoane fizice. Totodată, a fost amendat şi directorul general al City, Dan Odobescu, care este şi proprietar al asigurătorului, cu suma de 10.000 de lei.

Pe lângă sancţionarea cu amendă ASF i-a cerut asigurătorului să îndeplinească unui set de măsuri, în termen de 35 de zile calendaristice, printre care:

-          Revizuirea procedurilor/metodologiilor interne privind instrumentarea dosarelor de daune RCA;

-          Revizuirea raportului privind autoevaluarea riscurilor şi solvabilităţii pentru perioada 2015 – 2017;

-          Transmiterea unui plan de acţiune, cu termene şi responsabili, de reducere a numărului de petiţii aferente dosarelor RCA şi de remediere a aspectelor sesizate în legătură cu gestionarea acestora.

Decizia ASF poate fi contestată de City şi conducerea acesteia în termen de 30 de zile de la data comunicării. 

City Insurance, are nevoie de o majorare de capital de 30 de milioane de euro pentru a ieşi din procedura de redresare financiară, potrivit planului aprobat de ASF. Decizia ASF a fost luată pe baza rezultatelor unui control care a evidenţiat o serie de deficienţe privind solvabilitatea şi capitalul.

City Insurance a vândut în primele şase luni ale anului poliţe de asigurare în valoare de 312,6 milioane de lei (70 mil. euro), adică peste 80% din limita impusă de ASF pe tot anul 2016. 

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO