Bănci și Asigurări

ASF îi îndeamnă pe români să denunţe poliţele City Insurance, aflat în proces de faliment. Unde se vor duce cei peste 3 milioane de şoferi care vor poliţe RCA?

ASF îi îndeamnă pe români să denunţe poliţele City...

Autor: Mircea Nica

12.11.2021, 10:00 924

Allianz-Ţiriac, Groupama şi Euroins sunt principalii candidaţi pentru preluarea şoferilor de la City Insurance Bătălia cea mai mare va fi în ianuarie-februarie 2022, când o bună parte din poliţele RCA City expiră, conform unor surse din piaţă.

Asiguraţii au posibilitatea de a denunţa contractele de asi­gurare încheiate cu societatea City Insurance, cât şi drep­tul de a recupera primele de asigurare, potrivit unui anunţ pu­bli­cat în presă de Autoritatea de Supraveghere Fi­nanciară (ASF).

City Insurance, companie care a fost liderul pieţei asi­gurărilor cu afaceri de 500 mil. euro şi jucător dominant pe seg­mentul RCA, cu circa 45% cotă de piaţă, a urmat ace­eaşi soartă precum Astra şi Carpatica, alte două companii care au practicat, mai mult sau mai puţin, aceeaşi strategie de captare a pieţei RCA fără a putea să o ducă la capăt.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO