Bănci și Asigurări

Asiguratorii au plasat de doua ori mai multi bani la banci

29.09.2005, 19:02 17

Plasamentele in depozite la institutiile bancare efectuate de companiile de asigurari erau, la sfarsitul primului semestru al anului, cu 107% mai mari decat in aceeasi perioada a anului trecut, atingand valoarea de 187 de milioane de euro (686 de milioane de lei), conform datelor furnizate de Comisia de Supraveghere a Asigurarilor (CSA).

Cele mai mari plasamente au fost efectuate de societatile Asirom, ING Asigurari de Viata, Allianz-Tiriac, Omniasig, Asiban si BCR Asigurari.

In prima jumatate a anului, 28 de societati au raportat plasamente in terenuri si constructii in valoare de 158 de milioane de euro (580 de milioane de lei). Valoarea acestor plasamente s-a redus cu 1% in lei fata de aceeasi perioada a anului precedent.

Activele totale ale companiilor de asigurari s-au ridicat, in primul semestru al anului, la nivelul de 1,5 miliarde de euro (5,3 miliarde de lei), in crestere cu 45% fata aceeasi perioada a anului trecut.

Cresteri nominale semnificative ale activelor au inregistrat sase societati: Alpha Insurance, BCR Asigurari, BT Asigurari, Grawe, Medas si Omniasig Asigurari de Viata.

In aceeasi perioada, patru societati au raportat diminuari ale valorii activelor fata de perioada anterioara: Agras, membra a grupului Wiener Staedtische, Certasig, Euroasig si Irasig.

La sfarsitul anului 2004, plasamentele in terenuri si constructii efectuate de comapniile de asigurari s-au ridicat la nivelul de 125 de milioane de euro (509 milioane de lei). Alte plasamente, precum cele in titluri de participare, obligatiuni si actiuni au insumat 354 de milioane de euro (1,45 miliarde de lei), reprezentand 74% din totalul plasamentelor.

Disponibilul existent in conturi curente la banci si casieriile societatilor a atins, la sfarsitul anului trecut, suma de 45,7 milioane de euro (188 de milioane de lei). angela.placinta@zf.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Cele mai citite ştiri
AFACERI DE LA ZERO