Bănci și Asigurări

Asirom: majorarea de capital se discuta joi

17.07.2007, 18:04 17

Publicarea in Monitorul Oficial a deciziei de majorare a capitalului Asirom a fost amanata pentru 19 iulie, reprogramarea fiind cauzata de depunerea la dosar a cererilor de renuntare la judecata formulate de reprezentantii fondului de investitii QVT, Clairmont Holdings si Catalin Moise.
Titlurile Asirom listate pe RASDAQ au incheiat ziua de ieri cu o crestere de 2,04%, dupa ce in prima parte a sedintei bursiere inregistrasera o crestere de 10,2%, conducand in topul cresterilor la ora 11.50.
Programata initial pentru 12 iulie, discutarea cererii Asirom de depunere spre mentionare si publicare in Monitorul Oficial a majorarii de capital aprobate de actionari in luna decembrie 2006 a fost amanata pentru 19 iulie de Oficiul Registrului Comertului (ORC) de pe langa Tribunalul Bucuresti.
Judecatorul delegat a amanat solutionarea cererii pentru 19 iulie dispunand citarea in cauza a fondului de investitii QVT, Clairmont Holdings si Catalin Moise in vederea punerii in discutie a admisibilitatii de principiu a cererilor de interventie formulate de acestia, potrivit unui comunicat al Asirom transmis vineri bursei RASDAQ.
In decembrie 2006, actionarii Asirom au hotarat, cu majoritate de voturi, cresterea capitalului social al companiei cu pana la 45,5 milioane lei, la 109,28 milioane lei, prin aport in numerar.
Decizia a fost contestata de QVT Fund, Clairmont Holdings si Catalin Moise, care au formulat actiuni in instanta. Hotararea de majorare a capitalului a fost suspendata pe 30 ianuarie, prin hotarare judecatoreasca. La inceputul lunii iulie, actionarii societatii de asigurari Asirom au respins propunerile de revocare a mai multor hotarari luate pe parcursul anului 2006, prin care s-a aprobat delistarea firmei de la Bursa si majorarea capitalului social.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Cele mai citite ştiri
AFACERI DE LA ZERO