Bănci și Asigurări

Asirom se pregateste sa administreze pensii facultative

10.01.2008, 17:36 55

Asirom, companie de asigurari controlata de grupul austriac Vienna Insurance, va intra in acest an pe piata pensiilor facultative, prin intermediul companiei Asirom-Concordia, la care detine peste 99% din actiuni.
Asirom-Concordia a fost infiintata in 1997 si a functionat ca societate de asigurari pana la sfarsitul anului trecut, cand actionarii au decis schimbarea obiectului de activitate in administrare de fonduri de pensii facultative. Pe piata asigurarilor, Asirom-Concordia a fost unul dintre cei mai mici jucatori. In 2006, compania a ocupat locul 36 pe piata, adica penultimul loc, cu prime brute subscrise de circa 77.000 de euro (271.000 de lei). Societatea si-a transferat la sfarsitul lui 2007 portofoliul de polite de asigurari catre Asirom.
"Concordia a fost infiintata de la bun inceput cu scopul de a administra pensii facultative, insa pentru a nu pierde timpul pana la finalizarea legislatiei in acest domeniu a activat pe piata asigurarilor", a declarat directorul general al Asirom, Boris Schneider.
El spune ca in cateva saptamani Asirom-Concordia ar putea obtine autorizatiile necesare de la Comisia de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private, iar vanzarea pensiilor facultative va incepe in prima jumatate a acestui an.
"In urmatoarele doua luni vom convoca o adunare generala a actionarilor, pentru a discuta strategia si obiectivele pentru 2008", a adaugat Schneider.
Asirom-Concordia are un capital social de peste 2,2 milioane de euro (8 milioane de lei), peste nivelul cerut de legislatia in vigoare pentru administratorii de pensii facultative, de 1,5 milioane de euro.
Pe piata pensiilor facultative sunt prezenti sase administratori: ING Asigurari de Viata, Aviva Asiguari de Viata, BCR Asigurari de Viata, Allianz-Tiriac Pensii Private, OTP Garancia Asigurari si Raiffeisen Asset Management.
O mare parte din jucatorii prezenti pe piata pensiilor obligatorii au anuntat ca vor intra in acest an si pe piata pensiilor facultative. Printre acestia se numara Generali, Interamerican, Omniasig, Aegon, Prima Pensie sau BT Aegon.
Vanzarile de pensii facultative pe piata locala au inceput la mijlocul lui 2007, la sfarsitul anului administratorii cumuland active de aproape 4 milioane de euro. Numarul participantilor la aceste fonduri a ajuns la 55.000.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Cele mai citite ştiri
AFACERI DE LA ZERO