Bănci și Asigurări

Asito Kapital, profit de 0,7 mil. lei in opt luni

21.10.2008, 19:27 20

Asito Kapital, compania de asigurari a grupului petrolier Lukoil, a inregistrat in primele opt luni din acest an un profit brut de 0,68 milioane de lei (0,19 mil. euro) datorita reducerii daunelor platite. In tot anul trecut, compania a obtinut un castig net de 0,47 milioane de lei (0,14 mil. euro).

Asiguratorul a raportat o crestere de 298% pe segmentul auto Casco in aceasta perioada, pana la prime brute subscrise de 5,3 milioane de lei (1,4 mil. euro). Pe asigurari Cargo, primele brute subscrise au urcat cu 241% comparativ cu aceeasi perioada din 2007, pana la 1,5 milioane de lei (0,4 mil. euro).
"Situatia noastra financiara este foarte buna in pofida crizei internationale. A contat foarte mult nivelul foarte redus, de aproximativ 3%, al plasamentelor in afara tarii. Este vorba de un plasament intr-o banca de investitii din Austria care, la randul ei, a directionat fondurile in constructia de mall-uri in Europa de Est", a declarat Marcel Pirciog, directorul general al Asito Kapital.
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Cele mai citite ştiri
AFACERI DE LA ZERO